Rijstroken voor korte tijd afgesloten wegens verwijdering bomen A9

AMSTELVEEN – Tijdens het verwijderen van de bomen langs de A9, moeten op sommige locaties voor korte tijd rijstroken worden afgesloten. Dit om de veiligheid te kunnen waarborgen. De werkzaamheden door aannemer VEENIX duren van januari tot eind april.

De werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd vanaf de gemeentelijke wegen om verkeershinder op de snelweg te beperken. Echter moeten enkele bomen eerst worden gesnoeid vanaf de snelwegkant in verband met takken die over het geluidscherm hellen. Voor de veiligheid van zowel weggebruikers als werknemers sluit Rijkswaterstaat daarom af en toe voor korte tijd rijstroken en/of de vluchtstrook af.

Lees ook: Rijkswaterstaat start verwijdering bomen en struiken langs A9

In principe worden de werkzaamheden uitgevoerd buiten de spitsuren, maar desondanks is het mogelijk dat er enige verkeershinder kan ontstaan.

Foto: Rijkswaterstaat