RTVA en NH Nieuws vormen samen Amstelnieuws

AMSTELVEEN – De redacties van NH Nieuws en RTV Amstelveen slaan de handen ineen en vormen vanaf deze maand samen het nieuwsplatform Amstelnieuws. Dit moet leiden tot meer nieuws- en achtergrondverhalen uit Amstelveen en omgeving.

NH Nieuws is blij met de samenwerking. “RTVA is een mooie en ambitieuze omroep, die diep geworteld is in de samenleving. Daar hebben we veel respect voor”, aldus hoofd NH Nieuws Jacky de Vries. “Door de krachten te bundelen kunnen we samen nog meer en mooiere verhalen maken.”

‘We hebben er zin in’

Bestuur en medewerkers van RTVA reageren ook enthousiast. “Onze redacties hebben de afgelopen maanden al nauw samengewerkt en dat smaakt naar meer. De professionaliteit van NH en de lokale expertise van RTVA kunnen samen zorgen voor een prachtig nieuwskanaal waarin we mooie, interessante en onderscheidende verhalen kunnen vertellen aan de Amstelveners. Medewerkers en vrijwilligers staan te trappelen om deze verhalen via Amstelnieuws gestalte te gaan geven. We hebben er echt zin in”, aldus RTVA-eindredacteur Ernst Jan Wilhelmis.

NH Nieuws heeft sinds enkele jaren een samenwerkingsverband met ruim veertig lokale partners. Met sommigen worden gemeenschappelijke redacties gevormd. Dat gebeurde eerder al in West-Friesland en in ’t Gooi. Vanaf januari dus ook in Amstelveen. “Lokaal en regionaal worden beiden gevoed met gemeenschapsgeld, daardoor moeten we elkaar niet beconcurreren, maar binnen de wettelijke mogelijkheden van elkaars kracht gebruik maken.”

Pilot

De samenwerking met RTVA is vorige week gestart met een pilot, die moet leiden tot een definitieve constructie vanaf september. Het platform Amstelnieuws is nog in ontwikkeling maar zal op termijn bereikbaar zijn onder amstelnieuws.nl.