Schiphol neemt maatregelen tegen coronavirus: advies op bagageband-schermen

SCHIPHOL – Luchthaven Schiphol heeft sinds dinsdagavond advies over het coronavirus op schermen boven de bagagebanden gezet. Het advies wordt alleen getoond aan reizigers die aangekomen zijn met vluchten uit China. Meer maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen worden op Schiphol niet genomen.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Reizigers uit China, en met name uit de stad Wuhan, worden geadviseerd naar een dokter te gaan als zij de symptomen hebben van het coronavirus. Ze kunnen ook terecht bij de medische diensten op Schiphol. Symptomen van het virus zijn volgens de GGD Kennemerland hoesten, kortademigheid en koorts.

Meer maatregelen, zoals reizigers controleren op ziekteverschijnselen of mondkapjes, worden niet genomen. Volgens het Outbreak Managementteam (OMT) van het RIVM hebben die maatregelen geen nut.

Geen reizen naar China

Reisbrancheorganisatie ANVR adviseert aangesloten reisbureaus tot het einde van februari geen reizen te organiseren naar China. Zo’n 300 reisorganisaties zijn aangesloten bij ANVR. Mensen die een reis hebben geboekt via de touroperator krijgen hun geld terug als ze deze annuleert, aldus een woordvoerder van ANVR.