Vijf vrijwilligers wassen met frituurvet besmeurde ganzen

AALSMEER – Het is een flinke klus, maar de met frituurvet besmeurde ganzen in Aalsmeer worden een voor een schoongeboend. Vijf vrijwilligers zijn afgelopen vrijdag en zaterdag bezig geweest de 30 gevleugelde dieren van het kleverige goedje te ontdoen.

“De mensen zijn nog steeds druk bezig om alle ganzen te wassen,” schreef de Haagse Vogelopvang de Wulp – een gespecialiseerde vogelopvang – gisteren op Facebook. “Dertig ganzen was je niet even in een uurtje.” Dankzij het hardwerkende team zijn bijna alle vogels weer schoon.

Inmiddels gaat het weer een stuk beter met de ganzen, die op 14 januari langs de N201 in Aalsmeer werden gevonden. Vermoedelijk kregen ze het vet in hun verenpak, omdat het in de sloot was gedumpt waarin ze leefden. Door het vet begon hun vacht te ‘lekken’.

Lees ook: Dierenambulance vangt 30 ganzen en een eend

Bewondering

Onder het bericht wordt met bewondering gereageerd op de helden die de ganzen wassen. “Jullie zijn fantastisch,” zegt een vrouw. “Goed werk namens de vogels,” zegt een ander. Het is niet bekend wanneer alle ganzen weer de vrije natuur in kunnen.

Via onze mediapartner NH.