Zo gaan scholen in Amstelland om met de onderwijsstaking

AMSTELVEEN – Door het hele land zijn er weer stakingen in het onderwijs deze week. Ook scholen in Amstelveen doen massaal mee. Benieuwd hoe zij hiermee omgaan? Dat lees je in onderstaand overzicht waarin ook Uithoorn en Aalsmeer zijn meegenomen.  

Amstelveen

Op de Michiel de Ruyterschool zijn de klaslokalen beide dagen leeg en de deuren gesloten.

Basisschool De Horizon laat weten gewoon open te zijn maar wil verder weinig kwijt over de invulling van beide dagen.

De docenten van De Pioniers hebben op donderdag een ‘maak alle rapporten-dag’ en wordt er geen les gegeven. Vrijdag is de school helemaal dicht.

De Karel Eykmanschool is twee dagen dicht. Een deel van de leraren gaat staken.

Aalsmeer

De Oosteinder en de Antoniusschool hebben een ludieke actie bedacht: belangstellenden die in het onderwijs willen werken kunnen donderdag langskomen. Vrijdag zijn beide scholen dicht.

De Kwikstaart heeft ook een ludieke actie bedacht om te laten zien hoe nijpend het lerarentekort is. Vandaag krijgen 90 leerlingen tegelijk les. Donderdag staken de leraren, maar vrijdag is de school gewoon open.

Samen Eén Aalsmeer is donderdag en vrijdag gesloten. Donderdag zijn de docenten te vinden op de stakingsbijeenkomst in Amsterdam.

De Jozefschool geeft beide dagen gewoon les. Mensen die leraar of lerares willen worden, zijn van harte welkom om langs te komen en de sfeer te proeven.

Op De Triade gaan op beide dagen de lessen gewoon door. Wel is er een speciale actietas die ouders kunnen bestellen.

De leraren van De Brug geven beide dagen gewoon les, maar middelbare scholieren die later graag ook docent willen worden mogen aanwezig zijn tijdens de lessen.

Uithoorn

Docenten van De Toermalijn trekken donderdag richting De Dam in Amsterdam om de stakingsbijeenkomst bij te wonen. Vrijdag zijn de leraren bezig met rapporten en roosters. Voor leerlingen zijn de deuren die dag gesloten.