Zorgen om verkeersveiligheid rondom scholen

AMSTELVEEN – Veel scholen kampen met een onveilige verkeerssituatie. “Ik zie SUV’s met 50 km/u tegen het verkeer in rijden terwijl je hier 15 km/u mag. Dat kan echt niet”, aldus Amstelvener Gino van Groeningen. De komende maanden gaat de gemeente dan ook de verkeerssituatie rondom scholen bekijken en optimaliseren.

Bij Montessori Kindcentrum Mio Mondo hebben ze al een oplossing: een ‘Kiss & Ride-zone’. Hier kunnen ouders hun kinderen afzetten en weer verder rijden. Ondanks dat veel ouders hier blij mee zijn, blijken ook hier haken en ogen aan te zitten. Directeur Michelina Hoogeveen: “Als het erg druk is ontstaan er situaties waarbij de ene ouder bijvoorbeeld vindt dat iemand te lang blijft staan en niet doorrijdt, of juist dat er te hard gereden wordt en er niet opgelet wordt.”