54-jarige vrouw aangehouden voor bekrassen van auto’s in Patrimonium

AMSTELVEEN – Een 54-jarige Amstelveense vrouw is begin dit jaar aangehouden op verdenking van het met opzet bekrassen van meerdere auto’s in de wijk Patrimonium. Eerder werd in deze zaak al een 76-jarige man aangehouden, maar die werd weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. 

Bewoners van Patrimonium hebben al tien jaar last van opvallend veel bekrassingen van auto’s, daarom schreven zij vorig jaar een brief aan de burgemeester. Naar aanleiding van deze brief werd een onderzoek gestart. Wijkagent Eric Vet laat in een reactie op de website van de politie weten: “Het is weliswaar geen high impact crime zoals we dat bij de politie noemen, maar je kunt je voorstellen dat het als eigenaar tot diepe frustratie en ergernis leidt als je auto in sommige gevallen zelfs tot vijf keer toe opzettelijk wordt beschadigd.”

Er is in de afgelopen vijf jaar 35 keer aangifte gedaan van bekrassingen in Patrimonium, maar de wijkagent vermoedt dat het veel vaker is gebeurd. Hij roept op om altijd aangifte te doen, zodat trends door de politie gesignaleerd worden.

Beeld: politie