Aalsmeerse moorkoppenactie in strijd tegen kanker

AALSMEER – Om 04.30 uur vanmorgen waren ze al afgebakken: meer dan duizend moorkoppen die vandaag bezorgd en verkocht worden door banketbakker Ab Muller. Op een normale dag bakt hij er natuurlijk nooit zo veel, maar deze week gaat per verkochte moorkop 50 cent naar KIKA.

Vorig jaar verkocht Ab Muller bijna 14.000 moorkoppen in een week. Je kunt niet alleen voor jezelf moorkoppen halen, het is ook mogelijk om medewerkers van ziekenhuizen in de buurt van Aalsmeer te trakteren. Inmiddels is er genoeg gedoneerd om morgen de medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te trakteren. Voor de traktaties in het Spaarne Gasthuis zijn donaties nog steeds welkom. 

Wereldkankerdag

Wel of geen toeval, Wereldkankerdag valt samen met de actieweek van de Aalsmeerse bakker. Vandaag zijn er nieuwe onderzoeksresultaten naar buiten gebracht door het KWF.

Op Wereldkankerdag staan mensen wereldwijd stil bij de impact van kanker, met het thema ‘Kanker zet je wereld op z’n kop’. Meer dan 220 organisaties, zoals inloophuizen, fysiotherapeuten, psychologen en ziekenhuizen, bundelen de krachten. Zij organiseren samen lokale en regionale activiteiten voor mensen die op welke manier dan ook met kanker zijn geconfronteerd.

Via onze mediapartner NH.