‘Amstelveen is nu eenmaal een onverzadigbare woonmagneet’

AMSTELVEEN – Met het bouwen van woningen in de Bovenkerkerpolder wordt volgens woonwethouder Rob Ellermeijer het nijpende woonprobleem niet opgelost. De Amstelveense makelaar Brockhoff pleit al enige tijd om polderbouw opnieuw bespreekbaar te maken. Ondanks de aanwezigheid van Schiphol zou twintig procent van de polder nog in aanmerking kunnen komen voor nieuwbouw.

“Amstelveen is nu eenmaal een onverzadigbare magneet. We zijn een van de hotspots van Nederland. Iedereen wil graag in Amstelveen wonen,” zegt de wethouder in reactie op de Bovenkerkerpolderdiscussie die vorige week ook weer door het CDA werd aangezwengeld tijdens een commissievergadering over de toekomst van wonen in Amstelveen.

Ellermeijer stelt dat als de hele polder wordt volgebouwd, er nog steeds mensen op zoek zijn naar een woning in Amstelveen. Dat is het lot van een populaire gemeente. Ondanks de enorme vraag, blijft het college woningbouw in de polder een no-go vinden en wordt het groene karakter gekoesterd.

Onlangs hield RTVA nog een poll op Facebook om enigszins inzicht te krijgen hoe Amstelveners over bouw in de polder denken. 74 procent is dezelfde mening toegedaan als het college: niet bouwen. Voor 26 procent van onze bezoekers is bouw in de polder juist wel een oplossing.

Archieffoto.