Amstelveen nog steeds in trek bij internationale bedrijven

AMSTELVEEN – Vijf internationale bedrijven hebben zich vorig jaar gevestigd in Amstelveen. Dat leverde 53 arbeidsplaatsen op. Twee buitenlandse bedrijven die hier al zitten, hebben in 2019 het aantal banen uitgebreid met 35. 

Dat blijkt uit cijfers van de Metropoolregio Amsterdam (waar ook Amstelveen aan meedoet) en het Netherlands Foreign Investment Agency.

Als je naar de hele regio Amsterdam kijkt dan hebben vorig jaar 161 bedrijven (vooral uit de VS) een vestiging geopend in de metropool. Dat levert de komende drie jaar naar verwachting 2853 banen op. Vooral in de zakelijke dienstverlening en de IT-sector.

Het merendeel van de bedrijven vestigde zich in de hoofdstad zelf. 38 bedrijven deden dit vanwege de Brexit. Dat geldt niet voor de ondernemingen die in 2019 voor Amstelveen kozen.

Via onze mediapartner NH.