Amstelveense violist Bob van der Ent met Bach Solo in Kruiskerk

AMSTELVEEN – Op zondag 9 februari vindt een koffieconcert in de serie Bach Solo plaats in de Kruiskerk. Er komen twee solisten, violist Bob van der Ent en organist / klavecinist David Schlaffke. Onze plaatsgenoot speelt Bachs Derde vioolsonate in C-groot (BWV 1005). David Schlaffke, afkomstig uit Duitsland, speelt een orgelwerk uit Bachs Weimartijd. En u hoort een stuk voor viool en orgel van Rheinberger. 

Bob van der Ent speelt Bachs Derde vioolsonate in C-groot (BWV 1005). Een grootse sonate met Italiaanse invloeden, maar ook onloochenbaar ‘Bach’; de prachtige, ongekend complexe fuga van deze Sonate kan alleen van zijn hand zijn. De tweede solist is de uit Duitsland afkomstige organist / klavecinist David Schlaffke. Hij speelt een orgelwerk uit Bachs Weimartijd: BWV 596 in d-klein, dat een bewerking voor orgel is van een concerto voor twee violen en orkest van Vivaldi. Het concert besluiten beide musici gezamenlijk met enkele delen uit Sechs Stücke for Violine und Orgel opus 150 van Josef Gabriel Rheinberger.

De aanvang is 12.00 uur en vanaf 11.30 uur is iedereen, jong en oud, welkom. Het concert duurt ongeveer een uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. De toegang is vrij. Er wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op: www.kruiskerk-amstelveen.nl.