AmstelveenSport leert je veilig fietsen

AMSTELVEEN – AmstelveenSport biedt in samenwerking met Gewoon DOEN! een fietscursus aan voor volwassenen. De fietslessen worden gegeven door buursportcoaches en bestaan uit vier lessen.

In die lessen wordt onder andere gewerkt aan de basisbeginselen van het fietsen: balans, op- en afstappen, remmen en uiteraard de verkeersregels en verkeersborden.

Op de website van AmstelveenSport is te lezen dat het hele land vol ligt met fietspaden en dat bijna alles in Nederland veilig met de fiets te bereiken is. Handig, als je bijvoorbeeld geen rijbewijs hebt. Wel moet je daarvoor natuurlijk goed kunnen fietsen om veilig de weg op te kunnen. En in die leemte springen AmstelveenSport en Gewoon DOEN!

Bij voldoende aanmeldingen wordt de cursus gestart. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@amstelveensport.nl Vermeld daarbij dat u zich aanmeld voor de cursus veilig leren fietsen. Vermeld ook uw voornaam, achternaam, telefoonnummer en de wijk waar u woont.

Voor deelnemers zonder fiets kan een fiets geleend worden bij Gewoon DOEN!

De cursus van 4 lessen kost € 10,- per persoon.