AmstelveenSpreekt: Stadsverhalen over vrijheid

 AmstelveenSpreekt in boekhandel Venstra gaat maandag 24 februari over vrijheid met oude verhalen, oude bronnen en nieuwe geluiden. In dit jaar van 75 jaar bevrijding klinkt het woord ‘vrijheid’ overal om ons heen. Wat is vrijheid eigenlijk? Vrijheid om te doen wat je zelf wilt? Vrijheid als bevrijding uit gevangenschap? Of heeft vrijheid vooral met de ander te maken?

In jouw vrijheid herken ik die van mezelf. ‘Vrijheid waarvan is iets anders dan vrijheid waartoe’, zegt filosoof Frank Meester. Stadsdominee Werner Pieterse vertelt over vrijheid van toen en nu en maatschappelijk werker van Iraanse afkomst Mounes Tafakori over vrijheid in verschillende culturen. Met Perzische muziek van muziekgroep Simorgh. Voel je vrij en kom luisteren.

AmstelveenSpreekt in boekhandel Venstra, Stadsplein 102, maandag 24 februari, 18.00 – 19.00 uur (inloop 17.30 uur), toegang € 5,- (inclusief koffie/thee vooraf en een drankje achteraf). Aanmelden kan via www.amstelveenspreekt.nl.