Amstelveners denken mee in ‘wijkencafés’

 De gemeente Amstelveen is op zoek naar inwoners die zich in willen zetten voor ontmoeting. Ze zijn van harte uitgenodigd om hun ideeën te delen op een aantal bijeenkomsten die hiervoor worden georganiseerd. Deze zogenoemde ‘wijkencafés’ vinden in maart en april plaats op verschillende locaties in de stad.

“Elkaar ontmoeten is enorm belangrijk”, zegt wethouder Welzijn Marijn van Ballegooijen. “Niet alleen tegen eenzaamheid, maar ook om elkaar te helpen. Het leven wordt makkelijker als je elkaar kent. Ze zeggen niet voor niets: “Beter een goede buur dan een verre vriend.’”

Amstelveen groeit
Amstelveen groeit en de samenstelling van de bevolking verandert. “We willen een stad zijn waar nieuwe bewoners zich net zo thuis voelen als de mensen die hier al langer wonen. Een stad waar we opstaan tegen eenzaamheid en het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je liefhebt of wat je verdient”, zegt Van Ballegooijen. “Goed contact kan helpen.”

De gemeente Amstelveen wil samen met inwoners, bedrijven en instellingen aan de slag voor ontmoeting. Iedereen is uitgenodigd op de wijkencafés om mee te denken over initiatieven, goede plekken en activiteiten.

Locaties en data wijkencafés:
Woensdag 4 maart, locatie Amsteltuin
Dinsdag 10 maart, wijkcentrum De Bolder
Woensdag 18 maart, Johanneskapel
Donderdag 19 maart, bibliotheek Stadshart
Maandag 23 maart, clubhuis Pinoké
Woensdag 1 april, De Meent

De wijkencafés beginnen om 19.30 uur. Aanwezigen maken kans op een buurt-barbecue en zouden zo maar de burgemeester of een van de wethouders tegen het lijf kunnen lopen. Aanmelden van via wijkencafes@amstelveen.nl