Bestuurder Nelleke Vogel vertrekt bij Zonnehuisgroep Amstelland

AMSTELVEEN – Nelleke Vogel, bestuurder van Zonnehuisgroep Amstelland, legt per 1 maart 2020 haar functie neer. De ouderenzorgorganisatie zal met het vertrek van Nelleke Vogel afscheid nemen van een toegankelijke en betrokken bestuurder, die met veel bevlogenheid de afgelopen 5 jaar de organisatie heeft ondersteund. ‘Met hart voor kwaliteit van leven bijdragen aan een optimaal leven voor elke cliënt, en dit met elkaar regelen’, was daarbij consequent haar appèl op iedereen.

Dickey Pronk, voorzitter van de Raad van Toezicht van Zonnehuisgroep Amstelland: ‘Toen Nelleke bestuurder werd, bevond de organisatie zich in een zeer turbulente periode. Zij laat nu een gezonde organisatie achter met een duidelijke koers. Zij heeft dat weten te realiseren in verbinding met anderen, binnen en buiten de organisatie. Wij vinden het erg jammer Nelleke te zien vertrekken en zijn bijzonder erkentelijk voor wat zij voor Zonnehuisgroep Amstelland heeft betekend.’

De Raad van Toezicht heeft voor de komende periode Wim Croes aangesteld als interim-bestuurder. De werving- en selectieprocedure loopt.

Mini-symposium
Vanwege het afscheid organiseert Zonnehuisgroep Amstelland voor genodigden maandag 24 februari het mini-symposium ‘Wegen naar warme zorg’ in Museum JAN, met onder meer een bijdrage van Manu Keirse en Anne-Mei The. Nelleke Vogel: ‘Een inspirerende uitwisseling van inzichten, om te markeren voor welke uitdaging we gezamenlijk staan, als professionals met alle betrokkenen.’