Bewoners Bovenkerk zorgen voor vier nieuwe AED’s

AMSTELVEEN – Door de inzet van vijf buurtbewoners is Bovenkerk vier nieuwe Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) rijker. De vijf zetten zich in om Bovenkerk veiliger te maken door het werven en opleiden van meer burgerhulpverleners (BHV-ers) en het plaatsen van AED’s die permanent beschikbaar zijn voor 112 en HartslagNu.nl.

De AED’s zijn 24 uur per dag beschikbaar voor alle inwoners om hulp te kunnen bieden bij een hartstilstand. Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen onthulde samen met sponsor bij de aanschaf Ugur Pekdemir van Rabobank de AED bij kringloopbedrijf De Boemerang.

Openbare AED’s
Bij basisschool De Westwijzer, het bedrijf Stulz en kringloopwinkel De Boemerang Maalderij zijn AED’s aanwezig, die alleen tijdens openingstijden beschikbaar zijn. Bij Café de Manen, Huisartsenpraktijk Dr. Göbel, Zorgcentrum het Zonnehof en bij De Boemerang aan de Binderij zijn dag- en nacht beschikbare AED’s geplaatst in een buitenkast met pincode.

Wethouder Van Ballegooijen: “Het is te hopen dat een hartstilstand zo min mogelijk voortkomt. Maar als er een hartstilstand plaatsvindt zijn er in Bovenkerk aardig wat AED’s waar inwoners gebruik van kunnen maken mede door de tomeloze inzet van de Projectgroep AED van bewonersplatform Bovenkerk. De gemeente is betrokken bij dit project door het verstrekken van subsidie voor de aanschaf van de AED’s en buitenkasten. Ik roep andere bewonersgroepen op om ook in hun buurt meer AED’s te krijgen.”

De AED wordt onder andere aangeboden via www.buurtaed.nl. Hier kunnen mensen een geldinzamelingsactie starten voor het kopen van AED. Er lopen dit jaar al weer verschillende initiatieven. Meer informatie over subsidie op www.amstelveen.nl/aed.