Bewoners verontwaardigd over vandalismegolf flat Oostelijk Halfrond

AMSTELVEEN – Voor de tweede keer deze maand is er in een flat aan het Oostelijk Halfrond in Amstelveen schade aangericht. Net als twee weken geleden is een gigantische plantenbak in het portiek omgekieperd. 

Flatbewoners troffen de plantenbak vanochtend ondersteboven in het portiek aan. De vloer lag bezaaid met potgrond en de plantjes lagen er treurig bij. “Echt onbegrijpelijk”, vertelt een bewoonster. “Laten we ophouden met dit soort onzin en een beetje normaal doen.”

Een man die net van z’n werk komt, zit al snel op z’n knieën om de bende op te ruimen. “Wat heeft het voor zin om een plantenbak om te gooien”, zegt hij verontwaardigd. “Wat voor leven heb je dan?”

De plantenbak werd in de nacht van 9 februari ook al omvergegooid, al hebben vandalen toen ook persoonlijke eigendommen van de bewoners vernield.  “Ik werd wakker van een klap”, vertelt een vrouw die heeft gezien hoe de daders op auto’s voor de flat stonden te springen. ” Toen heb ik geroepen dat ze helemaal gek waren. Daarna sprongen ze gauw op de scooter met z’n drietjes.”

“Ze legt haar hele ziel en zaligheid in het verzorgen van die planten”, vertelt een bewoner wiens vrouw al dertig jaar voor de planten in het portiek zorgt. “Zij is hier helemaal kapot van. Het is haar leven.”

Via onze mediapartnr NH.