Bibliotheek voor basisschool De Zwaluw in Nes

NES AAN DE AMSTEL – De Nesser basisschool De Zwaluw heeft een eigen schoolbibliotheek geopend. Op Valentijnsdag knipte voorleeskampioen Lucas samen met dorpsgenoot en wethouder Berkhout van jeugd en onderwijs het lint door.

De school wil lezen meer stimuleren en er een feest maken. Zo komt in de bieb, naast een lekkere bank en grote leestafel, ook een ‘makkelijk lezenplein’. Hier worden kinderen die wat meer moeite hebben met lezen extra ondersteund.

De school investeert actief om lezen bij alle leerlingen te bevorderen. Zo heeft juf Nathalie Welles net succesvol de opleiding leesbevordering afgerond en krijgen alle kinderen voor de meivakantie een eigen boek cadeau. De bieb is tijdens schooltijd open en alle kinderen van De Zwaluw kunnen er boeken lenen.

Foto: Gemeente Amstelveen