Bijeenkomst voor mantelzorgers om met elkaar in gesprek te gaan

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen en de organisatie Mantelzorg & Meer nodigen mantelzorgers uit voor een bijeenkomst (meet-up) op vrijdag 28 februari in het Cobra Museum. Aan de hand van fragmenten uit de documentaire ‘Moeder aan de lijn; Verandert mijn leven als ik voor je zorg?’ wordt met elkaar gesproken  over wat het betekent om voor iemand te zorgen.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “We weten dat mantelzorg voor veel inwoners een zware belasting kan zijn. Deze bijeenkomst is een mooie mogelijkheid om daarover met lotgenoten in gesprek te gaan. We zetten als gemeente ook meer middelen in om mantelzorgers beter te ondersteunen.”

De meet-up is voor iedereen die voor iemand zorgt, of daarmee een keer te maken krijgt. Tijdens het programma wordt onder leiding van host Eric Corton (bekend van televisie) aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn met elkaar gesproken over wat het betekent om voor iemand te zorgen.

Wil je naar de meet-up komen?
Deze bijeenkomst is speciaal voor mantelzorgers bedoeld en minder geschikt voor zorgvragers. De discussie over de impact van mantelzorg en de confrontatie kan heftig voor hen zijn. De bijeenkomst is op 28 februari van 14.00-17:00 uur in het Cobra museum. Aanmelden is verplicht en kan via moederaandelijn.nl/amstelveen.

Op verschillende plaatsen in het land worden dergelijke meet-ups georganiseerd. In het Tv-programma Nieuwsuur kwamen de meet-ups op 11 februari 2020 aan bod. De uitzending was om 21.30 uur op NPO 2.