Bloemenhandel Aalsmeer merkt gevolgen uitbraak corona Noord-Italië

AALSMEER – Bloemenhandelaren die zaken doen met Noord-Italië beginnen de gevolgen te merken van de uitbraak van het coronavirus. Veflex Fiori uit Aalsmeer presenteert zichzelf als ‘uw Italiaanse bloemenleverancier’ en rijdt met eigen vrachtwagens naar dat land.

Langs de snelweg

Nu verschillende dorpen en steden in de regio’s Lombardije en Veneto zijn afgesloten van de buitenwereld is het bijna onmogelijk voor Veflex Fiori om daar de producten af te leveren.

Als het gaat om kleine bestellingen dan probeert directeur Robert Verbeek met zijn Italiaanse klanten langs de snelweg af te spreken. Grote bestellingen worden vooralsnog niet geleverd.

Cijfers over omzetderving geeft Verbeek niet maar hij laat desgevraagd weten dat zijn bedrijf de situatie ‘wel een paar weken’ kan volhouden, zoals het zich er nu naar laat aanzien.

Veel onzekerheid

Voor bloemenhandelaren is Italië een belangrijk afzetland, zegt directeur Matthijs Mesken van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten, de VGB. Dat handelaren last hebben van de uitbraak is volgens hem wel duidelijk maar niet in welke mate. De VGB is daarom nu bezig met een inventarisatie onder de achterban.

Via onze mediapartner NH.