Bloemenkiosk moet twee dagen dicht door harde wind

AMSTELVEEN – De harde wind is vandaag wat afgenomen, maar nog steeds niet gaan liggen. Eigenares van Chrissie’s Bloemenkiosk, Christa Ouwendijk-De Jong,  opende vanochtend even de deuren, maar besloot toen toch voor twee dagen dicht te gaan. De bloemenstal vangt op de hoek van de Van der Hooplaan behoorlijk wat wind, waardoor het risico op schade te groot werd.

“We hadden alles dicht gebouwd met zeilen, maar we vangen hier gewoon een hoop wind. Onze zonneluifel is al eens vernield door harde wind en het is ook niet bevorderlijk voor de kwaliteit van onze bloemen als er steeds een windvlaag overheen gaat,” laat Ouwendijk-de Jong weten in een reactie aan RTVA. Er werd vanochtend nog geprobeerd om de wind tegen te houden door de bedrijfsauto op de stoep voor de kraam te parkeren, maar dit werd niet toegestaan.

De eigenares probeert de kiosk woensdag om 9:00 uur weer te openen. “Hopelijk zakt de wind voor Valentijnsdag, want dan hebben we altijd een extra partytent vol met rode rozen klaarstaan.”

Op dit moment is het windkracht zeven in Amstelveen en omgeving.

Foto: Chrissie’s Bloemenkiosk