Broer en Aad staan al meer dan 50 jaar op Amstelveense markt

AMSTELVEEN – Al meer dan 50 jaar staat Rijwielhandelaar Broer Hartkamp op de Amstelveense markt. Vrijdag werd hij in het zonnetje gezet door familie, vrienden en wethouder Floor Gordon. Ook ‘Dropkoning’ Aad Baas viert zijn halve eeuw marktkoopmanschap dit weekend.

De vader van Broer had vroeger een rijwielhandel en Broer nam zo’n 51 jaar geleden het besluit om de markt op te gaan met zadels, banden en fietspompen. Ook kon je tot voor kort bij hem terecht voor kleine reparaties aan je tweewieler. Broer is ver in de 80, maar geniet nog altijd van het marktleven. “We gaan er nog 50 tegenaan gooien hè!”

Dropkoning

Aad Baas staat ook al een halve eeuw op de markt. Hij noemt zichzelf ‘De Dropkoning’ en vindt het een prachtig vak. “De mensen onder elkaar, de gezelligheid en je kan net iets meer zeggen tegen mensen op de markt dan in een winkel.”

Aad is al een tijdje met pensioen en stopt in april met zijn snoephandel op de markt. Broer wil nog zeker een aantal jaren aan de slag blijven. “Ik ben nog van plan de nodige jaren door te gaan. Zo lang ik in het recht van lijf en leden blijf gaan we door!”