Burgemeester sluit drugspand Koen van Oosterwijklaan

AMSTELVEEN – De burgemeester heeft per direct een woning aan de Koen van Oosterwijklaan voor drie maanden gesloten wegens drugshandel.

Vorige week donderdag hield de politie een man aan die het huis had bezocht. Hij had verschillende verboden drugs bij zich waarop de politie besloot de woning te doorzoeken. Hieruit bleek dat het huis gebruikt wordt voor de handel in verdovende middelen.

Zie ook: Amstelvener Wim is overlast van vermeend drugspand kotsbeu

De politie had eerder besloten het pand in de gaten te houden na klachten van buurtbewoners over overlast. Ook de eigenaresse van het pand werd toen gewaarschuwd haar gedrag aan te passen, op straffe van een dwangsom.

Burgemeester Poppens hoopt dat door de aanhouding van de man en de sluiting van de woning de rust in de Koen van Oosterwijklaan terugkeert.
Gemeentelijke toezichthouders en de politie waren al van plan extra te patrouilleren in de buurt. Zij gaan hierbij ook in gesprek met bewoners om te kijken of de situatie is verbeterd na de sluiting van het drugspand.

Archieffoto