Burgemeester sluit ‘jointfabriekje’ aan Fideliolaan

AMSTELVEEN – De burgemeester heeft vorige week een woning laten sluiten aan de Fideliolaan. Het pand werd gebruikt voor de productie en distributie van joints. Dit is in strijd met de Opiumwet.

Op 7 februari stelde de politie vast dat de woning werd gebruikt voor de productie en distributie van joints. De politie heeft het pand onmiddellijk ontruimd. Diezelfde dag besloot de burgemeester het pand te sluiten. Komende drie maanden is het verboden de woning te betreden.

Met de sluiting wil de gemeente drugsoverlast tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. Het produceren en distribueren van drugs is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Het bestrijden van ondermijning is een speerpunt van de gemeente.