Buschauffeur rijdt deur aan diggelen bij busstation Amstelveen

AMSTELVEEN – Een buschauffeur is vandaag tegen een lantaarnpaal aangereden, waardoor de deur van de bus aan diggelen ging. Dit laat een ooggetuige, die in de bus zat, weten op Twitter. Het incident gebeurde dicht bij busstation Amstelveen. 

Het was duidelijk een angstige ervaring voor de jonge Twitteraarster. Ze schrijft: “Ik ben nog steeds in shock en mijn hart klopt in mijn keel, maar laat ik maar grapjes maken om mezelf op te vrolijken.” Op de foto’s die bij de tweet staan, is te zien dat het raam van de deur helemaal gebarsten is en dat er ook een stuk uit is gevallen.

In een reactie aan RTVA laat de geschrokken passagier weten dat de botsing veroorzaakt werd doordat de buschauffeur de bocht te krap nam. “Je hoorde eerst al het glas breken voor je zag wat er aan de hand was. Iedereen was erg geschrokken. Toen stond er een mevrouw op om tegen de buschauffeur te zeggen dat alleen de rechterdeur kapot was. Zij belde vervolgens een collega om de schade te melden.” De passagiers werd gevraagd om voor de veiligheid via de voorkant in en uit te checken.

Foto: @Hesitantheath