Cantate van Dietrich Buxtehude in Kruiskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – In de Kruiskerk is er op zondagmiddag 16 februari weer een muzikale vesper. Een barokorkest en het vocaal ensemble Linguae atque Cordis voeren een cantate van Buxtehude uit. Dirigent is Bert ’t Hart, organist Henk Trommel en de liturg is ds. Hanna Rijken.

Dietrich Buxtehude is een van de componisten die een grote bron van inspiratie is geweest voor Bach.In zijn jonge jaren maakte Bach te voet een reis van 400 km om Buxtehude te horen orgelspelen. Hij heeft er vast ook enkele van de cantates gehoord die Buxtehude maakte. Gott hilf mir, denn das Wasser geht mir bis an die Seele (BuxWV 34) is er een van. Het is een verzameling van Bijbel- en andere teksten rond het thema: ‘Mens, vertrouw op God, ook als het water je aan de lippen staat’.

Vocaal ensemble Linguae atque Cordis zingt de cantate onder leiding van Bert ’t Hart. Een barokorkest begeleidt en Henk Trommel speelt orgel.
De overweging is van musicus en theoloog ds. Hanna Rijken.

Zondag 16 februari, aanvang 17.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen. De kerk is open vanaf 16.30 uur.
Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.