Corrie van Binsbergen en Frédérique Spigt presenteren nieuwe voorstelling Stukjes

AMSTELVEEN – De landelijke tour van de nieuwe voorstelling Stukjes van gitariste/componiste Corrie van Binsbergen en zangeres/actrice Frédérique Spigt ging op zaterdag 1 februari 2020 van start. “Het was tijd voor iets moois en onontkoombaars” aldus de makers zelf. Stukjes is op vrijdag 21 februari te zien in Schouwburg Amstelveen.

Stukjes heeft een ander karakter dan de liedjesvoorstellingen die we van Spigt kennen. In sappige, autobiografische verhalen en anekdotes schildert ze haar leven. Multitalent Spigt brengt tevens haar eerste dichtbundel Misantroop uit, met prachtige tekeningen van eigen hand. Een nieuwe stap in haar carrière.
Diverse gedichten afkomstig uit deze nieuwe bundel worden in de verhaallijn verwerkt. Uit Stukjes komt een bewogen persoon tevoorschijn, die begaan is met de wereld, de schoonheid van het dierenrijk, de liefde in al haar facetten, kortom het leven.

Van Binsbergen werkte eerder met Spigt in Dansen op een Glazen Plafond (2015) en in de muziektheatervoorstelling Lucy in the Sky (2006). De samenwerking van de twee door de wol geverfde theaterdieren met de jonge musici Mark Nieuwenhuis (trompet, elektronica) en Tijmen Veelenturf (viool, toetsen) is nieuw en belooft veel moois.

Frédérique Spigt – teksten, zang
Corrie van Binsbergen – muziek, gitaar
Mark Nieuwenhuis – trompet, beats, elektronica
Tijmen Veelenturf – viool, toetsen

Vrijdag 21 februari, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen