CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 Radio Weekend

AALSMEERDERBRUG – Draadloze communicatie nam in de Tweede wereldoorlog letterlijk een grote vlucht. Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 heeft een uitgebreide collectie vaak nog werkende radio sets. Bezoekers van het museum kunnen op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart a.s. tijdens het CRASH Winter Radioweekend een aantal van deze sets in werking zien. 

In de Tweede wereldoorlog werd steeds meer gebruik gemaakt van radiocommunicatie tussen vliegtuigen onderling en tussen de vliegtuigen en de bases. Ook op de grond werd tussen legeronderdelen steeds meer gebruik gemaakt van draadloze communicatie via zendontvangers. Dit jaar is als thema gekozen: “WO2 Leger Wireless Sets”.

Demonstraties
Er worden demonstraties gegeven van verschillende Wireless Sets, o.a. de: WS17, WS18, WS19, WS22, WS38, WS42, WS46, WS58, WS62.

Verkoop
Tijdens de radiodagen wordt ook militaire radioapparatuur te koop aangeboden.

Uitzendingen
Zendamateurs kunnen dit weekend verbinding maken met de radiokamer van het museum op: 3705 kHz AM, 7073 kHz LSB, 50.4, 145.4 en 29.2 MHz FM.

Het museum is zowel op zaterdag als op zondag geopend van 11:00 tot 16:00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40- ’45 zie: www.crash40-45.nl, Instagram of de Facebookpagina. Voor inhoudelijke informatie kunt u mailen met Gerrit Pas: mailto:pa0gjc@ziggo.nl