Derde editie Amstelveens Boekenfeest in teken van rebellie

AMSTELVEEN – Het Amstelveens Boekenfeest vindt plaats op zondag 8 maart. Dit jaar volgt het culturele evenement het landelijke boekenweekthema ‘Rebellie’. Voor de derde keer wordt de Annakerk in Amstelveen omgetoverd tot een cultureel bolwerk van auteurs, muzikanten, woordkunstenaars en zelfs sportieve boekliefhebbers. 

Programma:

11.00 uur – Opening door Herbert Raat, wethouder Cultuur van Amstelveen

11.10 – 12.00 uur – Simone van der Vlugt. Hannah & Roos (Goeie ouwe koeien) interviewen de bestsellerauteur over haar laatste boek Schilderslief (en Rembrandt) en viert alvast haar 25-jarig jubileum met ons.

12.15 – 12.45 uur – Jacobine van den Hoek. Sarah & Roos (Goeie Ouwe Koeien) interviewen de auteur over haar debuut Zondebok. Een verhaal over een 16-eeuwse Amsterdamse vrouw. Over liefde, moed en macht, in aanloop naar de 80-jarige oorlog. Gebaseerd op historische feiten.

13.00 – 13.30 uur – Machteld Siegmann. Wil Parijs interviewt de auteur over haar debuutroman De Kaalvreter, een intrigerend verhaal over oorlogsherinneringen, afkomst en identiteit. Genomineerd voor de boekhandelsprijs.

13.45 – 14.30 uur – Robert Vuijsje. Jasper Henderson (Lebowski) interviewt de spraakmakende auteur over zijn boek Alleen maar nette mensen, maar vooral over zijn nieuwste Salomons oordeel waarin dilemma’s centraal staan als: waar sta je als je kleur moet bekennen? Bij wie hoor je thuis?

14.30 uur – Bibliotheek Amstelland – Leg jezelf vast in cover favoriete boek. Altijd al in katzwijm willen vallen in de armen van die donkerharige vreemde man? Als superheld naast de Hulk willen staan? Een kruistocht willen leiden? Een misdaad oplossen? Als chef je signature recept willen promoten?
Laat jezelf vastleggen met je favoriete boek bij het green screen van Bibliotheek Amstelland.

15.00 uur – WordBites – bezielde ontregeling. WordBites is een woordmuzikant die poëtische teksten mixt met live muziek. Pakkende performance-poëzie die bijt of streelt. Breekbaar en sterk tegelijk.

15.15 uur – Dikkie Dik – live – voor kleine lezers

15.30 uur – BookCamp – Alive and Kicking. Kom in beweging met Diana Julio!

16.30 uur Live – Jordi Martin. De 26- jarige singer-songwriter zingt en speelt muziek met pop-rock invloeden.

Host: Jantine Zeeman.

En verder:

– SHLFIE speurtocht – toon je ‘eigen’ boekenkast
– Book ladies
– Dichterswolk totum
– Live scrable – Taalvijver
– Pub Quizz – Atlas Contact (16.00)
– Chill out tussen de biervaten van de De Naeckte Brouwers

Zondag 8 maart, 11.00 – 18.00 uur. Meer informatie: ANNA