Dronken automobilist rijdt auto in de prak op Beneluxbaan en vlucht

AMSTELVEEN – Politie Amstelveen trof op zondag 9 februari rond 4:20 uur een zilveren Mazda aan, die op drie wielen tussen wat bouwmateriaal langs de Beneluxbaan was ‘geparkeerd.’ De automobilist was er vandoor gegaan, maar werd naar een korte zoektocht gevonden. Hij bleek iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. Dit laat de politie vandaag weten in een facebookbericht.

De mogelijke bestuurder van de auto werd na een zoektocht in de omgeving en in de politiesystemen aangetroffen in zijn woning in Amstelveen. Politieagenten ter plaatse zagen dat er modder op zijn schoenen en broek zat en roken een alcohollucht. De man blies vervolgens 485 ug/l, terwijl er een maximum van 0,22 mg/l geldt.

De automobilist zal niet alleen worden berecht voor rijden onder invloed, maar ook voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De politie laat weten dat er een proces-verbaal is opgemaakt.

Foto: Politie Amstelveen