Duurzaamheidsspeld voor verduurzamen woning

AMSTELVEEN – Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon heeft een duurzaamheidsspeld uitgereikt aan de familie Evers. Zij hebben hun huis op verschillende manieren verduurzaamd. Ook willen ze aan andere inwoners laten zien hoe dit gaat en wat de voordelen zijn. Zij hebben daarom ook meegewerkt aan een voorlichtingsvideo van de gemeente.

De familie Evers heeft een aantal jaar geleden hun huis gekocht van woningbouwvereniging Eigen Haard. De familie Evers heeft al zonnepanelen en vloerisolatie. De tien zonnepanelen leveren meer dan de elektriciteit die de familie gebruikt. Maar nu hebben ze toch ook gekozen voor glasisolatie. “We deden mee met de collectieve actie van de gemeente Winst uit je woning. Dit maakte het een stuk eenvoudiger. Een van de manieren om je huis beter te isoleren is door het plaatsen van HR++ glas. HR++ glas zorgt voor minder kou, tocht, gasverbruik en meer wooncomfort. Het viel ons erg mee. We hebben ook gelijk een nieuwe deur genomen die beter sluit. Ook hebben we een isolerende valstrip aangebracht. Door al deze maatregelen zitten we er warmer en comfortabeler bij”, aldus de familie Evers.
“Fantastisch dat zij zulke stappen nemen om hun woning te verduurzamen. Wat fijn dat ze hun ervaringen delen en dat zij zo een mooi voorbeeld zijn voor andere inwoners”, geeft wethouder Gordon aan.

Rijkssubsidie isolatie woningen
Heeft u twee of meer grote isolatiemaatregelen in uw woning? Dan kunt u nu subsidie aanvragen. De regeling die Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) heet is bedoeld voor energiebesparende maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Het is mogelijk om tot € 10.000 subsidie te krijgen, waardoor woningeigenaren ongeveer 20% van de kosten gesubsidieerd kunnen krijgen voor het uitvoeren van de werkzaamheden. De werkzaamheden moeten door een kundig en professioneel bedrijf worden uitgevoerd. Meer informatie vindt u op de site www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh.

Hieronder ziet u de link naar de video over glasisolatie waar de familie Evers aan mee werkte. https://www.youtube.com/watch?v=3EV5pK9MRfg#action=share