Familiedrama Au nom de la terre te zien in Cinema Amstelveen

 Au nom de la terre is een intiem familiedrama over een bevlogen boer die vecht om het hoofd boven water te houden. De film is vanaf woensdag 19 februari te zien in Cinema Amstelveen.

Het leven lacht Pierre Jarjeau (Guillaume Canet, Le grand bain, Doubles vies) tegemoet. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar West-Frankrijk, klaar om met zijn verloofde Claire (Veerle Baetens, The Broken circle Breakdown) het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen.

Au nom de la terre (in naam van het land) is een intiem familiedrama over een worstelend boerengezin dat zich staande probeert te houden in een tijd waarin landbouwdiscussies hoog oplaaien. De film is bovendien een zeer persoonlijk verhaal van debuterend regisseur Edouard Bergeon, die Au nom de la terre in naam van zijn vader maakte; een bevlogen boer die tientallen jaren vocht voor zijn bestaan en daar een hoge prijs voor betaalde.

Regie: Edouard Bergeon. Drama | 105 min | Frankrijk, België 2019. Met: Veerle Baetens, Guillaume Cannet e.a.
Duur: Circa 105 minuten geen pauze. Kijkwijzer:    

Woensdag 19 februari, aanvang 21.00 uur. Zaterdag 22 februari, aanvang 15.30 uur. Woensdag 4 maart, aanvang 21.05 uur. Meer informatie: Cinema Amstelveen