Flinke chaos in het openbaar vervoer door ontspoorde tram bij Station Zuid

AMSTELVEEN – Het openbaar vervoer is tijdens de avondspits volledig ontregeld geraakt door een ontspoorde tram 6 ter hoogte van Station Amsterdam Zuid. Dit zorgt ervoor dat trams stilstaan en bussen overvol zitten. 

“Dit is niet zomaar een ontsporing,” zegt een getuige tegen RTVA. “De tram staat deels op het andere spoor. In een driehoek. De verkeerschaos is groot.” Vanaf de AJ Ernststraat is een file van trams ontstaan. Er rijden geen trams van Station Zuid naar Amstelveen. Bussen zitten overvol en pikken ook reizigers van andere haltes op. Ook het autoverkeer ondervindt bij Station zuid enige hinder.

Hoe de tram naast het spoor is beland, is onbekend. Een wagen van GVB probeert de tram op dit moment weer op het spoor te krijgen. GVB laat op Twitter weten dat tram 5 vanaf Amsterdam een alternatieve route rijdt: via halte Stadionweg naar De Boelelaan/Vu. Ook wordt geadviseerd om de bus te nemen tussen Station Zuid en Oranjebaan. De bussen zijn op dit moment dus wel erg druk.

Check gvb.nl voor meer alternatieve routes.

Foto’s VTF – Vivian Tusveld