Gebruik Amstelveense sportaccommodaties bovengemiddeld

AMSTELVEEN – Volgens een onlangs verschenen onderzoeksrapport maken Amstelveners bovengemiddeld gebruik van zwem-, binnensport- en buitensportvoorzieningen. Dit terwijl de gemeente Amstelveen er volgens de onderzoekers relatief weinig geld in hoeft te steken in vergelijking met andere gemeenten.

Deze conclusie komt naar voren in een onlangs verschenen rapport van Hospitality Group. Hoewel het volgens de onderzoekers gunstig is dat er zulke goede resultaten worden behaald bij Amstelveen Sport, wordt er een kanttekening geplaatst. Het kan namelijk zo zijn dat de sportvoorzieningen niet voldoende toegankelijk zijn voor de lage inkomensgroepen in Amstelveen.

De sportvoorzieningen in Amstelveen (Amstelveen Sport) werden vergeleken met de gemeenten Alkmaar, Capelle aan den IJssel en Lelystad.