Gemeente Amstelveen vindt ’t Jagershuis tóch een monument

AMSTELVEEN – Het college van B en W is van mening veranderd over de monumentale status van ’t Jagershuis. Uit een onafhankelijk onderzoek van adviesorganisatie ‘Mooi Noord-Holland’ blijkt dat het pand wel degelijk cultuurhistorische waarden heeft, ondanks dat het volledig is verbouwd in de jaren zestig. Het college sluit nu aan bij het onderzoek van ‘Mooi Noord-Holland’.

In oktober 2016 adviseerde het college nog positief over het verwijderen van de monumentenstatus van ’t Jagershuis. Destijds kwam uit onderzoeken van de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) niet duidelijk naar voren waarom het pand ooit de monumentenstatus kreeg.

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit bevestigt de nieuwe onderzoeksresultaten. Daarnaast voegen ze toe dat de monumentale status echter niet betekent dat de eigenaar van het pand het gebouw volledig in goede conditie dient te houden.

Aanvragen voor aanpassingen aan ’t Jagershuis zullen door de erfgoedcommissie worden beoordeeld op basis van de cultuurhistorische waarden en de bouw- en verbouwgeschiedenis van het pand.