Gemeente leegt vandaag geen afvalcontainers, maar externe partij wél

AMSTELVEEN – Ondanks dat de gemeente Amstelveen vandaag zelf geen ondergrondse afvalcontainers leegt, doet een externe partij dat wél. Suez, die verantwoordelijk is voor het legen van de papiercontainers, maakte vanochtend gewoon haar normale rondje. Ook bij het legen van deze containers worden ze hoog in de lucht getild. 

De gemeente is bang dat de harde wind ervoor kan zorgen dat de in de lucht bungelende containers vallen en besloot daarom om deze nog niet te legen. Bijgeplaatst afval wordt opgehaald door servicewagens.

Suez blijkt de papiercontainers dus wél te legen. “Eigenlijk volgen wij altijd het landelijk besluit”, zegt Anthonita van Egmond, woordvoerster van Suez. “Verder bepaalt de chauffeur of het verantwoord is om de containers te legen. Hij maakt ook een inschatting van de kwetsbaarheid van de container. Op dit moment legen we niks langs de snelweg, maar in de binnensteden wordt gewoon gereden.”

Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat externe partijen hun eigen afwegingen maken. “Wij legen geen containers bij windkracht zes of hoger of als er harde windstoten zijn. Externe partijen voeren eigen beleid.”  In Amstelveen is de gemeente verantwoordelijk voor het legen van de restafval-, pmd en glascontainers, de textiel- en papiercontainers worden door externe partijen geleegd.