Gewapende straatroof bij bushalte Kootlaan Uithoorn

UITHOORN – Bij een bushalte aan de Burgemeester Kootlaan in Uithoorn heeft dinsdagavond even voor 19.00 uur een straatroof plaatsgehad. Drie jongens hadden het gemunt op een tas van een vrouw. Zij bedreigden haar met een mes.

Het slachtoffer was op weg naar de bushalte voor de tunnel Zijdelweg richting Mijdrecht. Daar werd zij omsingeld door de drie daders die uit de richting van het busstation kwamen. De vrouw kreeg een mes op de keel gedrukt en te verstaan gegeven haar tas af te staan. Door luid te gillen nam het trio de benen.

De politie is op zoek naar drie jongens van rond de 16 jaar van ongeveer 1,70 meter lang. Allen waren donker gekleed. Twee jongens waren blank en één jongen had een donkere huidskleur. Alle drie de jongens hadden een mes bij zich.