Gewassen Aalsmeerse ‘frituurganzen’ opgevangen in Drents paradijs

AALSMEER – De ganzen uit Aalsmeer die in januari gered werden uit een sloot waarin frituurvet was gedumpt, hebben een nieuw onderkomen gevonden bij Akka’s Ganzenparadijs in Drenthe. 

Het vet drong diep in het verendek van de ganzen, die daardoor gedeeltelijk vleugellam raakten. Na eerste opvang op een locatie in Noord-Holland, werden de ganzen overgebracht naar Den Haag, waar hun verendek door fanatieke vrijwilligers is gewassen.

‘Huisganzen’

Volgens voorzitter Trizin Hof van Akka’s Ganzenparadijs zijn de ganzen volledig hersteld: “Ze maken het erg goed en zijn weer helemaal de oude.” Omdat het oorspronkelijk ‘huisganzen’ zijn, die ooit van een boerderij zijn ontsnapt, worden ze niet opnieuw uitgezet in de natuur.

Foto: Vogelopvang De Wulp

Via onze mediapartner NH.