Herman Finkers te zien in film De beentjes van Sint-Hildegard

AMSTELVEEN – De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. De film met Herman Finkers en Johanna ter Steege is vanaf zaterdag 22 februari te zien in Cinema Amstelveen.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Regie: Johan Nijenhuis. Met: Herman Finkers, Johanna ter Steege e.a. Duur: Circa 105 minuten, geen pauze. Kijkwijzer:

Zaterdag 22 februari, aanvang 19.00 uur. Zondag 23 februari, aanvang 15.30 uur. Dinsdag 25 en donderdag 27 februari, aanvang 20.00 uur.
Vrijdag 28 februari, aanvang 19.00 uur. Dinsdag 3 maart, aanvang 15.00 uur. Woensdag 4 maart, aanvang 19.00 uur.
Meer informatie: Cinema Amstelveen