Huizenprijzen Amstelveen rijzen de pan uit

AMSTELVEEN – Het mag al bijna geen nieuws meer heten, maar de gemiddelde prijs van een huis in Amstelveen is het afgelopen jaar weer exorbitant gestegen. Wie tegenwoordig een huis wil kopen in onze gemeente is gemiddeld 525.000 euro kwijt. Een jaar geleden was dat nog krap 475.000 euro. Een stijging van ruim tien procent. 

Amstelveen positioneert zich daarmee in de landelijke top 10 van gemeenten met de (gemiddeld) duurste huizenprijzen. Hierin prijken ook rijkeluisdorpen Bloemendaal, Wassenaar, Blaricum, Laren en Heemstede. Amstelveen legt beslag op de zevende plaats. Buurgemeente Ouder-Amstel, met een gemiddelde huizenprijs van  494.000 euro, staat op de negende plaats. De gemiddelde verkoopprijzen in Aalsmeer en Uithoorn zijn respectievelijk 409.000 en 364.000 euro.

25 jaar geleden werd er in Amstelveen nog gemiddeld 242.000 oud-Hollandse guldens neergelegd voor een woning in Amstelveen. Indien er nu nog in guldens zou worden betaald, zou een geïnteresseerde gemiddeld 1.155.500 gulden moeten betalen voor een huis in Amstelveen.

De gemiddelde verkoopprijs is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning.