Katers wegdrinken na afblazen carnavalsoptocht Kudelstaart

POELGILDERDAM – Veel landelijke carnavalsoptochten werden afgelopen weekend afgelast. Ook in Kudelstaart, oftewel Poelgilderdam, vlogen volgens de carnavalsvereniging De Pretpeurders zondagochtend ‘de hekken al in de ochtend weg’ en daarom moesten ook daar de karren binnen blijven.

De carnavalskarren, waar vaak maandenlang aan is gewerkt, staan te verstoffen in een loods. Mees heeft met een groepje jongeren er alles aan gedaan om dit jaar een prijs binnen te slepen. “Het is heel jammer dat het niet doorgaat. Nu heeft iedereen de pechprijs. Die hadden wij vorig jaar nadat een bout los schoot en de kar niet meer verder konden rijden. We wilden deze editie winnen, maar helaas, nu moet de kar maar in de schuur blijven tot volgend jaar.”

Grootvizier Nico legt uit dat er voor De Pretpeurders geen andere keuze mogelijk was: “Toen wij zondagochtend als bestuur bij elkaar kwamen om te beslissen of de optocht door kon gaan was het al gauw duidelijk: de dranghekken buiten waaiden allemaal om. We hebben daarop alle deelnemende groepen van de karren persoonlijk uitleg gegeven dat het dit jaar niet door kon gaan.” Prins Richard de Eerste vult zijn edele heer aan:  “Ja, het is verschrikkelijk jammer, omdat we allemaal weten hoeveel tijd en energie iedereen in de karren steekt.”

Toch laten de carnavalsvierders in Poelgilderdam het er niet bij zitten. “We bouwen nu maar binnen een feestje,” aldus een van de licht aangeschoten feestvierders.

Via onze mediapartner NH.