Kinderburgermeester deelt Terlouws Koning van Katoren uit

AMSTELVEEN – Kinderburgemeester Lieuwe en wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) hebben woensdag het bekende boek Koning van Katoren van Jan Terlouw cadeau gegeven aan Amstelveense leerlingen van groep acht. Dit in het kader van de campagne ‘Geef een boek cadeau’.  

Het boek is een cadeautje van boekhandel Libris Venstra en de gemeente Amstelveen, die hiermee ‘Geef een boek cadeau’ steunen. Deze jaarlijkse campagne wil lezen bevorderen en kinderen laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken uit de literatuur. Zo waren in voorgaande jaren onder meer Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckmann en Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren geselecteerd. Alle Amstelveense kinderen die in het laatste jaar van de basisschool zitten krijgen het boek.

Het motto van de campagne is: Koop een boek, geef een boek. De prijs is die gemeente en Venstra voor het boek moeten neerleggen is laag, namelijk twee  euro. Venstra doneert ook boeken aan de Voedselbank en de Voorleesexpres.

Foto: Kinderen van basisschool Horizon met hun eigen exemplaar van de Koning van Katoren. Net uitgedeeld door kinderburgemeester Lieuwe, wethouder Frank Berkhout en Ada Ruiter van Libris Venstra.