Klassieke muziek en suspense uitgevoerd door Uriël Ensemble

AMSTELVEEN – Een middag vol suspense met klassieke muziek én angstaanjagende verhalen van H.P. Lovecraft, Godfried Bomans en Edgar Allan Poe. Musici Rick Huls en Yke Viersen van het Uriël Ensemble presenteren op zondag 8 maart een programma met muziek van o.a. Bach, Hindemith, Stravinsky en Phyllis Tate. De prachtige muziek wordt afgewisseld met o.a. Lovecraft’s novelle De muziek van Erich Zann en Poe’s gedicht De Raaf, verteld door acteur Remco Melles. Een fascinerende combinatie van muziek en literatuur in Schouwburg Amstelveen.

Het Uriël Ensemble heeft een uitgebalanceerd muziekprogramma samengesteld dat bestaat uit werken van J.S. Bach (delen van cello Suite V en VI), P. Hindemith (Solosonate opus 25 Nr. 3), B. van den Sigtenhorst-Meijer (delen uit de Sonate voor cellosolo opus 25), L. van Beethoven (duo voor klarinet en cello Wo0 27 Nr. 2), I. Stravinsky (Three pieces for clarinet Nr. 1) en Phyllis Tate (delen uit de Sonata for clarinet and cello).

De prachtige muziek wordt afgewisseld met H.P. Lovecrafts novelle, “De muziek van Eric Zann”. Een verhaal geladen met spanning dat wordt verteld door Remco Melles acteur/verteller. Hij draagt ook poëzie voor van Edgar Allen Poe “De Raaf”, en van Godfried Bomans “De oprechte moordenaar” waaruit, in soms licht ironische taal, wijsheid van inzicht spreekt.

Remco Melles, acteur/verteller
Uriël Musici: Yke Viersen, cello, Rick Huls, klarinet

Zondag 8 maart, aanvang 15.00 uur in Schouwburg Amstelveen, Stadsplein 100, 1181 ZM Amstelveen. Meer informatie: reserveerskda@gmail.com
www.kamermuziekdeamstel.nl