Lange stoet toeterende tractoren over Beneluxbaan

AMSTELVEEN – Een lange stoet van toeterende tractoren reed rond kwart over tien vanochtend over de Beneluxbaan. De boeren zijn  op weg naar het boerenprotest in Den Haag.

Boeren trekken vandaag weer vanuit het hele land naar de Koekamp in Den Haag voor een demonstratie georganiseerd door Farmers Defence Force. Zij hebben deelnemers opgeroepen om vandaag niet met trekkers over de snelweg te rijden, maar via provinciale wegen naar Den Haag te gaan. De politie heeft aangegeven trekkers die tóch over de snelweg of 100-kilometerwegen rijden te bekeuren.

De boeren vinden dat de overheid zich niet aan de afspraken houdt en gaan daarom nogmaals demonstreren. Rob Smit van Farmers Defence Force liet eerder vandaag aan mediapartner NH Nieuws weten dat hij schat dat er een stuk of 250 boeren vanuit Noord-Holland naar Den Haag gaan. “Het is moeilijk in te schatten, want halverwege haken er veel mensen aan.”

Screenshot Twitter: @jetjedet