Latin jazz met Quartet Joris Teepe in Villa Randwijck

 In het kader van de serie Jazz in de buurt vindt op vrijdag 14 februari een optreden plaats van Quartet Joris Teepe. In Villa Randwijck brengt het quartet die avond het programma ‘A Latin Jazz Edeavour’ in bossanova stijl. 

De bossanova stijl is te danken aan de twee Braziliaanse muzikanten van het quartet. Rogerio Bocatto is een bekende percussionist uit Brazilië, die in New York woont en les geeft. Daarnaast reist hij de wereld rond om er masterclasses te geven, zo ook in Nederland. Daarin ligt de link met bassist Joris Teepe die de helft van de tijd in New York woont en de andere helft de functie van ‘director of jazz studies’ aan het Prins Claus conservatorium in Groningen bekleedt. Daarmee ontstond een uitwisselingsprogramma waarvan ook Amstelveen deel uitmaakt.

Ook saxofonist Wilson Teixeira komt uit Brazilië. Als virtuoos op de tenor sax geeft hij het extra accent aan de ritmes van de bossanova op deze avond. Pianist Mike del Ferro is van alle wereldmarkten thuis, hetgeen te horen is aan zijn expressie en stijl.

Het ensemble bestaat uit: Mike del Ferro; piano, Wilson Teixeira; tenor sax, Joris Teepe; contrabass en Rogerio Bocatto; drums

Vrijdagavond 14 februari van 20.00 tot 23.00 uur in Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10, Amstelveen. U vindt hier voldoende vrije parkeerplaats.

Meer informatie: T podium