Maarten Asscher over ‘Een huis in Engeland’ bij Blankevoort

AMSTELVEEN – Maarten Asscher spreekt op zaterdag 14 maart, de laatste zaterdag van de Boekenweek, bij Boekhandel Blankevoort over zijn zojuist verschenen roman Een huis in Engeland, die de ondertitel Roman van een kleinzoon meekreeg.

Tijdens zijn slapeloze nachten dwaalt Asscher in gedachten door het huis van zijn grootouders in Engeland, waar hij als kind vaak logeerde. Behalve dierbare herinneringen aan de heerlijke zomers, komen er ook vragen naar boven. Hoe waren zijn grootouders met hun drie kinderen de oorlog doorgekomen, nota bene na een verblijf in Westerbork? En waarom zijn ze na de oorlog plotseling naar Londen vertrokken? ’s Nachts dwalend door het dierbare huis en overdag speurend in brieven, dagboeken en officiële documenten, reconstrueert Asscher het levensverhaal van zijn grootouders. Het resultaat is een indrukwekkende autobiografische roman, met een knappe afwisseling tussen zwaar en licht, tussen intimiteit en geschiedenis, tussen het persoonlijke en universeel-menselijke.

Maarten Asscher (1957) was voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde boekverkoper, uitgever en directeur Kunsten bij het ministerie van OCW. Eerder publiceerde hij verhalenbundels, essays en non-fictie, Een huis in Engeland is zijn tweede roman. In 2019 ontving hij de J.H. Donnerprijs vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het Nederlandse boekenvak.

Zaterdag 14 maart, de lezing begint om 17:00 uur. Na afloop zal de auteur zijn boek signeren. Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.