Mantelzorg meet-up met Eric Corton in Cobra Museum

 Moeder aan de lijn organiseert het komende jaar nieuwe meet-ups, onder leiding van Eric Corton, over mantelzorg door heel Nederland. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport sponsort twintig nieuwe meet-ups om het onderwerp mantelzorg beter bespreekbaar te maken. De nieuwe reeks is een voortzetting van een eerdere reeks meet-ups over mantelzorg. Op 28 februari 2020 vindt een meet-up plaats in het Cobra Museum in Amstelveen.

De meet-ups zijn een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. Ze moeten mantelzorg – en de gigantische last op de zorggevenden die daarbij vaak komt kijken – beter bespreekbaar maken. Onder leiding van presentator Eric Corton wordt er tijdens de meet-ups besproken en inzichtelijk gemaakt wat voor enorme impact mantelzorg kan hebben op de levens van zowel de verzorgenden, als voor degene voor wie gezorgd wordt. Tijdens de meetups wisselen mantelzorgers ervaringen met elkaar uit. Dat doen ze aan de hand van filmfragmenten uit de documentaire Moeder aan de lijn, die in beeld brengt hoezeer mantelzorg de levens van alle betrokkenen kan beheersen.

Vrijdag 28 februari, 14.00 – 17.00 uur, inclusief afsluitend hapje en drankje in het Cobra museum, Sandbergplein 1 in Amstelveen.
Aanmelden is gratis en kan via www.moederaandelijn.nl

Moeder aan de lijn
In Moeder aan de lijn, een film van New Amsterdam Film Company en Human, volgt regisseur Nelleke Koop drie vrouwen die er altijd zijn voor hun hulpbehoevende moeders, naast hun eigen carrière en privéleven. Dit doen Elien, Carin en Hanna uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg. De documentaire geeft een sterk inzicht in hoe deze nieuwe situatie de verhoudingen beïnvloedt. Moeder aan de lijn ging vorig jaar in première op het Nederlands Film Festival, werd daarna uitgezonden op NPO2 en is nog steeds te bekijken op de website van Omroep Human. In navolging van de documentaire werd door New Amsterdam Film Company en WeHelpen in samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. een reeks meet-ups georganiseerd. Die krijgen nu dus een vervolg.