Fadozangeres Maria de Fatima brengt ‘Nacht in Lissabon’

AMSTELVEEN – De voorstelling Nacht in Lissabon van Maria de Fatima neemt u mee naar de Portugese hoofdstad. U wandelt door Lissabon van zonsondergang tot in de kleine uurtjes: van de oevers van de Taag via pittoreske steegjes naar beruchte volkswijken, van dagjesmensen in restaurants naar schimmige figuren op donkere straathoeken – ieder met zijn eigen verhaal, zijn eigen Fado…Te zien op vrijdag 7 februari in Cultuurcentrum Griffioen. 

Kent u het verhaal van de legendarische fadista Maria Severa? Of van de zingende meubelmaker Alfredo Duarte? David Vos zal uw gids zijn op deze nachtelijke ontdekkingstocht. Deze rasverteller, zelf vertolker van chanson en levenslied, was meteen gegrepen door de puurheid van Fado en de Boheemse sfeer van Lissabon.

Maria de Fátima, geboren in de volkswijk Boavista, won al op haar 12e Lissabon’s belangrijkste zangcompetitie A Grande Noite do Fado. Veertig jaar later zingt zij de Fado nog steeds vanuit haar tenen en zij werd reeds door de Portugese president opgenomen in de ‘Orde van Infante D. Henrique’ voor haar verdienste omtrent deze muziek.

Zang: Maria de Fátima | Verteller: David Vos
Muzikanten: Daniel Raposo (Portugese gitaar), Hans van Gelderen (klassiek gitaar) & Felix Hildenbrand (contrabas)

Vrijdag 7 februari, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Cultuurcentrum Griffioen