Maximaal aantal Amstelveense huwelijken op 20-2-2020

AMSTELVEEN – De Amstelveense trouwambtenaren hebben een druk dagje. In onze gemeente worden op de speciale datum 20-2-2020 namelijk zeven huwelijken gesloten. En dat is het maximale aantal dat op een dag kan worden gesloten in Amstelveen. 

“Inderdaad, we zitten vol,” zegt een gemeentewoordvoerder. “Op een gemiddelde donderdag worden er in Amstelveen twee á drie huwelijken voltrokken. Voor vandaag hebben we enkele koppels moeten teleurstellen omdat we waren volgeboekt.”

Februari 2020 kent twee speciale, gemakkelijk te onthouden, data; 2-2-2020 en 20-2-2020. Omdat 2-2-2020 op een zondag viel, is de focus van de tortelduifjes vooral naar vandaag verlegd. Op zondag wordt de hoofdprijs gevraagd voor een trouwpartij. Amstelveners betalen dan bijna duizend euro aan leges.

Foto: Pixabay