Ode aan Neil Young tijdens Gluren bij de Buren Amstelveen

AMSTELVEEN – Tijdens de storm Ciara zondag kon er geschuild worden in Amstelveense woonkamers: gisteren werd Gluren Bij De Buren festival gehouden. Tientallen gezinnen openen hun deuren om artiesten en bezoekers in een knusse setting te ontvangen. Chris en Saskia deden ook mee aan het evenement. Saskia zorgde voor de koffie en Chris stond zelf op de planken.

Drie keer een half uur spelen in je eigen woonkamer, dat moet toch een beetje gek voelen. Chris had wekenlang gerepeteerd, maar oogde rustig, zo vlak voor het eerste optreden van de dag. Hij speelde samen met zijn broer en met zijn buurvrouwen.

Neil Young

Gefascineerd door de muziek van Neil Young heeft Chris zich laten inspireren voor het repertoire van zondag. Louter nummers van de Canadese muziekgrootheid worden gespeeld in zijn woonkamer.

Er werden drie optredens weggeven. “En daarna ga ik naar mijn jarige vader in Den Haag. Ik heb hem toegezegd dat we daar ook nog een paar nummers spelen, dus de gitaren gaan zo mee in de auto!”